Dokonywanie odpowiednich wyborów dietetycznych

Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie

tłuszczu i nie mają cholesterolu. Większość z nich to bogate źródła

błonnika, węglowodanów złożonych i witamin.

Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:

– Kokos jest bogaty w tłuszcze nasycone, a oliwki

są obfite w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty

Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, aby ich uniknąć

za dużo kalorii z tłuszczu.

– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone

lub cholesterol jest nierzadko dodawany. Na przykład jajko

żółtka można dodawać do chleba albo choćby makaronu.

– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą

mają również dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże bądź mrożone.

– Orzechy i nasiona mają zazwyczaj wysoką zawartość kalorii i

tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona

lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,

na przykład orzechy makadamie, które jednocześnie są bogate

tłuszcz nasycony.

Pokarmy obfite w rozpuszczalny błonnik są świetne

również wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,

płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień i

nawet miazga jabłkowa.

Zawsze, gdy szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,

zawsze myśl o przeczytaniu etykiety żywieniowej

lub informacje o jedzeniu. Możesz to

określić, co zawiera żywność oraz gdy jest duża

to faktycznie jest dla twojego ciała.

Mądrze dokonuj trafnych wyborów żywieniowych.

olejzkonopicbd.pl

https://olejzkonopicbd.pl/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>