Oleje do przyrządzania potraw

Każdy zna pokarmy, które należy jeść, które poprawiają zdrowie,

chociaż sposób, w który gotujemy, może być równie istotny.

Poniżej ściąga z olejów do kuchni


https://kardiolog-warszawa.waw.pl/badanie-ekg-warszawa/

1. Olej rzepakowy

Olej rzepakowy to wielki olej wśród wielu lekarzy

twierdząc, że posiada możliwość obniżenia ryzyka

chorób serca. Olej posiada niską zawartość tłuszczów nasyconych,

bogaty w tłuszcze jednonienasycone i oferuje to, co najlepsze

skład kwasów tłuszczowych na tle innych olejów.

Możesz użyć oleju rzepakowego do smażenia, jako marynaty

a nawet podczas smażenia w niskiej temperaturze. To posiada

łagodny smak, który sprawia, iż ​​jest toż dobry olej do potraw

które mają dużo przypraw. W przeciwieństwie do innych olejów, to

nikt nie będzie kolidował ze smakiem posiłku.

2. Oliwa z oliwek

oliwa z oliwek jest ogromnie wyrazisty smak z dużą ilością

składników zdrowych dla serca. Olejek jest bogaty

tłuszcz jednonienasycony, pomaga obniżyć poziom cholesterolu

poziomy i zmniejszają ryzyko raka. Jest również bogaty

zawiera przeciwutleniacze oraz ma niezwykle długi okres przechowywania.

Mimo że można go wykorzystywać do gotowania, to jest

najzdrowsze na surowo, np. z sałatką lub

sos do maczania. Kiedy używasz go do gotowania, ty

należy podgrzewać w niskich do średnich temperaturach, robiąc

pamiętaj, by unikać wysokiej temperatury.

3. Masło

Masło to jedyne z produktów spożywczych, które jest od wielu,

wiele lat. Masło dobrze smakuje oraz jest źródłem

witaminy A i innych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach, takich jak

E, K, a nawet D. Masło jest także wytwarzane z naturalnego

składników, a nie chemicznie lub sztucznie

obrobiony.

Możesz użyć masła do gotowania, pieczenia, a nawet jako

i rozprzestrzenianie się. Można go także łączyć z kremowymi sosami,

marynaty, pieczone potrawy, a nawet chleb.

4. Margaryna

Margaryna została po raz pierwszy wprowadzona jako alternatywa dla

masło wysokotłuszczowe. Wszelako kiedy został utworzony po raz pierwszy,

był wypełniony tłuszczem trans, substancją, którą my

teraz wiem, podnosi zły cholesterol.

Margaryna jako olej kuchenny dobrze smakuje, jest prostsza

w tłuszczu niż większość olejów i masła, oraz to całkiem

łatwo się rozprowadza. Jest prosty w innych wersjach

różne produkty oraz dobre źródło witaminy E.

Jeśli chodzi o gotowanie na olejach, są

kilka do Twojej dyspozycji. Jest o dużo więcej niż

co jest tutaj wymienione, chociaż te powyżej są

najbardziej popularne. Zdrowe odżywianie składa się z gotowaniem

zdrowa żywność – czyli tak naprawdę Twój olej do smażenia

zajmuje centralne miejsce.

Author: admin

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.